Η Vacheron Constantin τιμά τα παραδοσιακά σύμβολα της Κίνας

Τέσσερα καλλιτεχνικά limited editions φέρνουν καλή τύχη και ευημερία

 

Με τη νέα σειρά της, Métiers d’Art – Tribute to Traditional Symbols, την οποία δημιούργησε σε συνεργασία με τον Mr. Song, πρώην ερευνητή-βιβλιοθηκονόμο του αυτοκρατορικού μουσείου στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, η Vacheron Constantin φέρνει στο προσκήνιο το παραδοσιακό μοτίβο των βράχων τους οποίους χτυπούν αφρισμένα κύματα. Στις δυναστείες των Ming (1368-1644) και των Qing (1644-1911), το σύμβολο αυτό ήταν πανταχού παρόν σε αρχιτεκτονικά στοιχεία της αυτοκρατορικής αυλής, σε έπιπλα και πορσελάνες και, κυρίως, κεντημένο στο στρίφωμα και τις μανσέτες των μεταξωτών τελετουργικών ενδυμάτων των αυτοκρατόρων. Ήταν ένα σύμβολο καλής τύχης, το οποίο εξέφραζε τη σταθερότητα του αυτοκράτορα που, σαν τον βράχο που ορθώνεται ακλόνητος πάνω από τα κύματα, ήταν ο εγγυητής της ευημερίας της χώρας.

Η Vacheron Constantin έχει χωρίσει τη σειρά Tribute to Traditional Symbols σε δύο ενότητες. Καθεμία περιλαμβάνει δύο ρολόγια με κάσες διαμέτρου 38mm από λευκό ή ροζ χρυσό. Η πρώτη ενότητα έχει την ονομασία «Eternal Flow». Εδώ, τα καντράν είναι φιλοτεχνημένα σύμφωνα με την τεχνική cloisonné, που κατάγεται από την Κίνα, συνδυάζοντας 220 λεπτά σύρματα από χρυσό και σμάλτα σε πλούσιους χρωματικούς τόνους. Πλαισιώνονται με στεφάνες χαραγμένες με μοτίβο νυχτερίδας, ένα ακόμη παραδοσιακό διακοσμητικό στοιχείο που συνδέεται με την καλοτυχία.

 

Η δεύτερη ενότητα ονομάζεται «Moonlight Slivers». Το χρυσό καντράν είναι χωρισμένο σε τρία μέρη. Το πρώτο οριοθετεί τη «θάλασσα» και περιέχει διαδοχικές στρώσεις σμάλτου σε βαθύ μπλε χρώμα. Μετά το τελευταίο ψήσιμο, σύμφωνα με την τεχνική Grand Feu, ο τεχνίτης έχει χαράξει το σμάλτο με κύματα, τα οποία στη συνέχει γέμισε με λευκό σμάλτο, δημιουργώντας την εντύπωση της θάλασσας που κινείται. Το δεύτερο τμήμα καταλαμβάνουν τα άγρια κύματα, σεταρισμένα με 239 διαμάντια κοπής brilliant, που η διακριτική λάμψη τους αντιπροσωπεύει το φως το φεγγαριού. Στο τρίτο τμήμα αναπαρίστανται τα βράχια, φιλοτεχνημένα σύμφωνα με μια τεχνική champlevé, που συνδυάζει τη χαρακτική με σμάλτο σε τόνους του μπλε. Το εκφραστικό αυτό σύνολο πλαισιώνεται από λαμπερή στεφάνη σεταρισμένη με 74 διαμάντια κοπής brilliant.

Όλα τα ρολόγια εξοπλίζει η αυτόματος Caliber 2460 της Vacheron Constantin με power reserve 40 ωρών και χαραγμένο χρυσό ρότορα, ο οποίος είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας. Φορούν λουράκια από δέρμα αλιγάτορα και διατίθενται σε περιορισμένη έκδοση 15 κομματιών έκαστο.

More Stories
Η Franck Muller σπόνσορας του Geneva Supercar Show