Ιαπωνικό μετάξι από τη Seiko

Η νέα συλλογή Presage Classic Series συντίθεται από πέντε ρολόγια που υιοθετούν τα παραδοσιακά χρώματα και την πλούσια υφή του μεταξιού

 

Φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τον ιαπωνικό πολιτισμό, η Seiko δημιούργησε την Classic Series, αφιερωμένη στην ιδιαίτερη σαγήνη του μεταξιού. Η σειρά περιλαμβάνει πέντε ρολόγια με κυρτά καντράν σε τέσσερα παραδοσιακά χρώματα: shiro-iro, το χρώμα του φυσικού, αλεύκαστου μεταξιού, το οποίο συναντούμε σε δύο από τα πέντε ρολόγια. Sensaicha, το σκούρο καφέ-πράσινο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητό κατά την περίοδο Edo. Araigaki, το χρώμα του λωτού. Και sumi-iro, το γκριζωπό μαύρο που χαρακτήριζε τις ενδυμασίες των μοναχών.

Τρία από τα μοντέλα της Classic Series είναι 3-hands με ένδειξη ημερομηνίας, ενώ τα υπόλοιπα δύο φέρουν υποκαντράν με 24ωρη κλίμακα και άνοιγμα στο 9 από το οποίο διακρίνεται το escapement του μηχανισμού. Στην πρώτη περίπτωση τα καντράν έχουν τη λαμπερή υφή μεταξωτού υφάσματος, ενώ στη δεύτερη είναι φινιρισμένα με ακτινωτό μοτίβο που εκφράζει την υφή του ακατέργαστου μεταξιού. Χάρη σε αυτές τις ντελικάτες διακοσμήσεις αλλά και το καμπυλωτό προφίλ τους, συλλαμβάνουν και αντανακλούν το φως με τρόπο που προσδίδει αίσθηση βάθους.

Αγκαλιάζοντας το εκλεπτυσμένο πρόσωπο των ρολογιών, η κάσα έχει στρογγυλεμένες αναλογίες και φέρει κρύσταλλο ζαφειριού διπλής καμπύλης, το οποίο αντανακλά το περίγραμμα του θολωτού καντράν, προσθέτοντας ακόμη περισσότερο βάθος στο design. Είναι κατασκευασμένη από ατσάλι με επίστρωση υψηλής σκληρότητας, ενώ το μέγεθος είναι το ίδιο και για τα πέντε μοντέλα, με τη διάμετρο στα 40,2mm και το πάχος στα 13mm. Τόσο τα 3-hands όσο και τα δύο μοντέλα τύπου «open-heart» λειτουργούν με αυτόματους μηχανισμούς από την οικογένεια 6R που παρουσίασε πρόσφατα η Seiko, οι οποίοι προσφέρουν γενναιόδωρο power reserve 3 ημερών. Φινιρισμένος στο χρώμα του χρυσού, ο ρότορας των μηχανισμών είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας. Από ατσάλι υψηλής σκληρότητας είναι κατασκευασμένο και το νέο, επτάσειρο μπρασελέ, με design εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1970 και ιδανική εφαρμογή στον καρπό. Στις αρετές των ρολογιών προσθέστε τη στεγανότητα ως τα 100μ., την υψηλή αντοχή στα μαγνητικά πεδία (ως 4.800 Α/μ.) και, φυσικά, την ιδανική σχέση ποιότητας-τιμής.

Αντιπρόσωπος: RIST Hellas

 

More Stories
Νέα κεντρικά γραφεία της Etihad στην Ευρώπη