Τα μαγευτικά καντράν του Alexander Shorokhoff

Part 1

Ποτέ πριν η τέχνη στον καρπό δεν ήταν τόσο ευρηματική και παιχνιδιάρικη

 

Επιβεβαιώνοντας το αγαπημένο μότο του «Τέχνη στον Καρπό», ο Μοσχοβίτης σχεδιαστής δημιούργησε ρολόγια με καντράν που ξεχειλίζουν από συναίσθημα, παιχνιδιάρικη διάθεση, ευρηματικότητα και ακαταμάχητη παιδικότητα. Έχουν τετράγωνες κάσες από ατσάλι διαστάσεων 36mm x 36mm που, σαν κορνίζες, πλαισιώνουν τα έργα τέχνης του.

Η μαύρη γάτα

Φιλοτεχνημένη με μαύρο mother of pearl, η γάτα του Alexander Shorokhoff κρύβεται στο κάτω μέρος του καντράν. Διακρίνουμε, όμως, το κεφάλι της καθώς, γεμάτη περιέργεια, κοιτάζει μια πεταλούδα που φτερουγίζει στο άνω μέρος του καντράν, αλλά και την ουρά της, που καμπυλώνει με ενδιαφέρον για το φτερωτό πλάσμα. Προκειμένου να εμφυσήσει σε αυτή την όμορφη μινιατούρα την αίσθηση της φυσικότητας και της κίνησης, ο Shorokhoff διακόσμησε το «περιβάλλον» με ιριδίζον mother of pearl στις αποχρώσεις του πορτοκαλί και του απαλού πράσινου. Ο signature αριθμός «60» βρίσκεται πάντα στο 12, ενώ το πρόσωπο του ρολογιού ολοκληρώνουν οι skeleton δείκτες από κυανωμένο ατσάλι και η αυθεντική υπογραφή του σχεδιαστή. Το ρολόι έρχεται σε δύο εκδοχές, έκαστη σε περιορισμένη έκδοση 19 κομματιών, οι οποίες διαφέρουν ως προς τον μηχανισμό.

Στη μία περίπτωση έχει χρησιμοποιηθεί ο αυτόματος Cal.2000-1, βασισμένος σε μηχανισμό της ΕΤΑ, ο οποίος προσφέρει power reserve 40 ωρών και έχει ρότορα διακοσμημένο με εκλεπτυσμένες φλοράλ χαράξεις, που ο χρήστης μπορεί να εκτιμήσει από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας. Στη δεύτερη περίπτωση έχει χρησιμοποιηθεί ο κουρδιστός στο χέρι Cal. 2009.AS, επίσης διακοσμημένος με χειροποίητες χαράξεις, ο οποίος προσφέρει power reserve 37 ωρών. Δύο επιλογές διατίθενται και για το λουράκι, που είναι από δέρμα στρουθοκαμήλου σε πράσινο ή από δέρμα κροκοδείλου σε πορτοκαλί χρώμα.

Αντιπρόσωπος: V-Watches

More Stories
Jaeger LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon 3 Jubilee