Patek Philippe: Calatrava 24-Hour Display Travel Time Ref. 5224R-001

Το νέο Travel Time της Patek Philippe είναι ένα ρολόι που κρύβει επιμελώς την τεχνική που απαιτήθηκε για τη δημιουργία του πίσω από ένα υπέρκομψο παρουσιαστικό.

Η complication «Travel Time» μάς είναι γνωστή και την έχουμε δει να διατρέχει διάφορες συλλογές, από την Calatrava Pilot μέχρι τη Nautilus και την Aquanaut. Αυτή τη φορά, όμως, τόσο η ένδειξη της τοπικής ώρας όσο και της ώρας στον τόπο αναφοράς διεκπεραιώνονται με τη συνεργασία δύο κεντρικών δεικτών (σε σχήμα σύριγγας) και της περιφερειακής 24ωρης κλίμακας – στην οποία το μεσημέρι είναι τοποθετημένο, χάριν αναγνωσιμότητας, στο 12 (και όχι στο 6 όπως συνηθίζεται).

Αυτό σημαίνει ότι έχει αφαιρεθεί από το καντράν η ένδειξη ημέρας/νύχτας, συμβάλλοντας στην απλούστευση του layout των ενδείξεων. Ένα ακόμη στοιχείο που λείπει είναι τα poussoirs για τη ρύθμιση του δείκτη GMT, λειτουργία που ο χρήστης θα βρει στην κορώνα τριών θέσεων: στην πρώτη θέση κουρδίζει το ελατήριο του βαρελιού με το χέρι, στη δεύτερη ρυθμίζει τον δείκτη της τοπικής ώρας, προς αμφότερες τις κατευθύνσεις, σε βαθμίδες της μίας ώρας, και, στην τρίτη, ρυθμίζει συγχρόνως την ώρα στις δύο χρονικές ζώνες, καθώς και την ένδειξη των λεπτών.

Σημειώστε πως ο αυτόματος Caliber 31-260 PS FUS 24H υποστηρίζει λειτουργία stop-seconds, για την ακριβή ρύθμιση της ώρας ως το πλησιέστερο δευτερόλεπτο. Συνδυάζοντας το κλασικό ναυτικό μπλε με τη ζεστή απόχρωση του ροζ χρυσού, το ρολόι έχει design εμπνευσμένο από ένα ρολόι τσέπης που κατασκεύασε η Patek Philippe το 1905 για τον οίκο Gondolo & Labouriau της Βραζιλίας.

Δυο ακόμη λέξεις για την οπίσθια όψη της κάσας, η οποία είναι ανοιχτή με κρύσταλλο ζαφειριού, απ’ όπου ο χρήστης διακρίνει τις ρετρό γέφυρες του μηχανισμού, φινιρισμένες με Côtes de Genève, πλάι στον μικρορότορα από πλατίνα (διακοσμημένο με τον εμβληματικό σταυρό του τάγματος των ιπποτών της Καλατράβα), ο οποίος συμβάλλει στην επίτευξη ενός κομψού προφίλ, με πάχος που μόλις ξεπερνά τα 9mm.

More Stories
Ένα βίντεο για το Vacheron Constantin Patrimony