Το μπρουταλιστικό [Re]Master 02 της Audemars Piguet

Όταν το «heritage» εκπλήσσει

 

Η manufacture παρουσιάζει το δεύτερο μοντέλο της σειράς [Re]Master, φέρνοντας στο παρόν ένα σπάνιο ρολόι με έντονες γραμμές που δημιούργησε τη δεκαετία του 1960, επηρεασμένη από το αρχιτεκτονικό κίνημα του μπρουταλισμού.

Με ασύμμετρη κάσα από κίτρινο χρυσό, το Ref. 5159BA κατασκευάστηκε το 1961 σε μόλις επτά κομμάτια. Σε περιορισμένη έκδοση 250 κομματιών, το ριμέικ του είναι από Sand Gold, το αποκλειστικό κράμα της Audemars Piguet σε μια ασυνήθιστη απόχρωση ανάμεσα στον ροζ και τον λευκό χρυσό. Το αλλόκοτο σχήμα της κάσας υπογραμμίζει το βουρτσισμένο φινίρισμα με γυαλισμένες λεπτομέρειες, ενώ θαυμασμό προκαλεί η διαμόρφωση του κρυστάλλου ζαφειριού, που ακολουθεί τις αδρές γωνίες της. Με το πλάτος της στα 41mm, φέρει στο πίσω μέρος της στρογγυλό παράθυρο από κρύσταλλο ζαφειριού, από το οποίο διακρίνεται ο αυτόματος ultra-thin Caliber 7129, που προσφέρει power reserve 52 ωρών.

Το καντράν είναι ένα μοντερνιστικό μωσαϊκό αποτελούμενο από 12 ασύμμετρα τρίγωνα με ένθετα που έχουν φινίρισμα PVD σε απόχρωση «Bleu Nuit, Nuage 50» και απλούς δείκτες από Sand Gold. Το σύνολο ολοκληρώνεται με μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

More Stories
Ιαπωνικό μετάξι από τη Seiko