Τα καλύτερα καταδυτικά του 2024

10+1 ρολόγια για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις και όχι μόνο

Στιβαρά, αναγνωρίσιμα, με σχεδιαστικές πινελιές από το ένδοξο παρελθόν και σύγχρονες αναλογίες, αυτά είναι τα κορυφαία καταδυτικά ρολόγια της χρονιάς, τα οποία θα σας συνοδεύσουν στις περιπέτειές σας στον βυθό, στα κύματα, στην παραλία, αλλά και στα κομψά outings του καλοκαιριού.

 

Προσιτά

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από το ντεμπούτο της επωνυμίας «Seiko», το Prospex 1965 Heritage Diver’s Special Edition είναι στιβαρό, αξιόπιστο και καλαίσθητο, με χρυσαφένιες πινελιές σε μαύρο και ανθρακί φόντο. Στεγανή ως τα 300μ., η ατσάλινη κάσα του έχει διάμετρο 40mm, ενώ εντός της χτυπά ένα αυτόματος μηχανισμός με power reserve 3 ημερών. Το λουράκι, πλεγμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική Seichu, είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια (€1.300)

Ορισμός του value-for-money, το Oris Aquis Date είναι ένα εργαλείο της σκληρής καθημερινότητας, αξιόπιστο ακόμη και 300μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έχει κάσα από ατσάλι 43,5mm και καταδυτική στεφάνη με κεραμικό, λειτουργεί με αυτόματο μηχανισμό και φοράει λουράκι από rubber (€2.300).

Την ώρα που οι περισσότερες μάρκες ελαττώνουν τη διάμετρο των ρολογιών τους, η Longines αυξάνει το μέγεθος του επιτυχημένου της Hydroconquest GMT στα 43mm, τονίζοντας την υπέροχα αθλητική σιλουέτα του. Εξοπλισμένο με αυτόματο μηχανισμό, έχει καντράν σε μπλε, μαύρο ή πράσινο χρώμα με φωτεινές ενδείξεις, πλαισιωμένο από καταδυτική στεφάνη με κεραμικό, ενώ είναι εγγυημένα στεγανό ως τα 300μ. (€3.400)

Ελκυστικό design, ακρίβεια χρονομέτρου και βελτιωμένες αναλογίες που προσφέρουν ιδανική εφαρμογή. Με ατσάλινες κάσες 42mm συνδυασμένες με καντράν σε μπλε, μαύρο ή πράσινο χρώμα, τα αυτόματα Aquaracer Professional 300 Date της TAG Heuer έχουν δωδεκάγωνες καταδυτικές στεφάνες με κεραμικό και είναι αδιάβροχα ως τα 300μ. Όλα είναι εφοδιασμένα με μπούκλα διπλής ασφαλείας με ανασχεδιασμένο σύστημα μικρορύθμισης (από €3.600).

Mεσαία

Μάρκα με περγαμηνές στο καταδυτικό ρολόι, η Doxa εντυπωσιάζει με το αυτόματο SUB 300 Carbon Whitepearl, το οποίο έχει ανθεκτική κάσα από forged carbon (ένα δοκιμασμένο στην αεροδιαστημική πολυμερές, ενισχυμένο με ανθρακονήματα) και φωτεινό λευκό καντράν για κορυφαία ορατότητα σε βάθη ως 300μ. (€4.290)

Σχεδιασμένο από την Tudor για περιβάλλοντα υψηλών απαιτήσεων, το Black Bay Ceramic Blue προσφέρει στεγανότητα ως τα 200μ., ανθεκτική κάσα από κεραμικό και ευανάγνωστο καντράν με κοντράστ υπογραμμισμένα με Super-LumiNova βαθμού Χ1. Φοράει αυτόματο μηχανισμό με πιστοποίηση master χρονομέτρου από το METAS και φοριέται με υβριδικό λουράκι από δέρμα και rubber (€5.000).

Διπλά «σούπερ», το SuperOcean Automatic 46 Super Diver της Breitling ανταποκρίνεται με άνεση στις προσδοκίες, προσφέροντας στεγανότητα ως τα 1.000μ., αναγνωσιμότητα και υψηλή αντοχή στα χτυπήματα, την άμμο, το θαλασσινό νερό και τα μαγνητικά πεδία. Τις εντυπώσεις κερδίζουν τα καντράν σε στυλ καμουφλάζ, αλλά και το νέο σύστημα ασφαλούς κλειδώματος της περιστρεφόμενης στεφάνης (από €6.200)

Το Seamster Diver 300m Paris ανήκει στη σειρά ρολογιών που υπογράφει φέτος η Omega ως επίσημη χορηγός της Ολυμπιάδας του Παρισιού. Στα 42mm, η ατσάλινη κάσα του συνδυάζεται με ανάγλυφη καταδυτική στεφάνη από Moonshine Gold και λευκό καντράν διακοσμημένο με κυματιστό μοτίβο, ενώ το πίσω μέρος της είναι διακοσμημένο με το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων (€8.200).

Ακριβά

Ένα νέο υλικό είναι πάντα σπουδαία είδηση στην ωρολογοποιία. Το Ti-Ceramitech™, που χρησιμοποίησε η Panerai για την κατασκευή της κάσας του Submersible Quarantaquattro Luna Rossa TiCeramitech είναι ένα είδος κεραμοποιημένου τιτανίου με υψηλή σκληρότητα, αντοχή στην πίεση και τη θερμοκρασία και μοναδικό μπλε χρώμα. Σε δύο εκδοχές, με λευκό και μπλε καντράν, το ρολόι φοράει αυτόματο μηχανισμό με power reserve 3 ημερών, ενώ είναι αδιάβροχο ως τα 500μ. (€16.900)

Καταδυτικό με ιστορία 71 χρόνων, το Fifty Fathoms της Blancpain επιστρέφει φέτος με τέσσερις εκδοχές διαμέτρου 42mm από ροζ χρυσό ή τιτάνιο βαθμού 23 και καντράν σε μπλε ή μαύρο χρώμα περιβεβλημένο από καταδυτική στεφάνη με αχάρακτο κρύσταλλο ζαφειριού. Στις αρετές του συγκαταλέγονται ο νέας γενιάς αυτόματος μηχανισμός του με power reserve 5 ημερών και η στεγανότητα ως τα 300μ. (από €15.400).

Αδιάβροχο ως τις 3.900μ., το Oyster Perpetual Deepsea είναι ένα επαγγελματικό μεν αλλά εντελώς αντισυμβατικό ρολόι για καταδύσεις κορεσμού. Δεδομένου ότι επέλεξε να το κατασκευάσει από κίτρινο χρυσό, η Rolex χρειάστηκε να αναδιαμορφώσει την αρχιτεκτονική της κάσας, η οποία έχει στεγανοποιηθεί με το κατοχυρωμένο της σύστημα Ringlock. Κρίσιμο στοιχείο του είναι ο ορατός στο πρόσωπο του ρολογιού δακτύλιος συμπίεσης, ο οποίος έχει κατασκευαστεί για πρώτη φορά από Cerachrom σε μπλε χρώμα, εξασφαλίζοντας τη χρωματική συνέχεια με το λακαριστό καντράν και το κεραμικό ένθετο στην καταδυτική στεφάνη. Με τη διάμετρο στα 44mm και, παρότι αρκετά βαρύ, το ρολόι εφαρμόζει στον καρπό με ακρίβεια χάρη στις μελετημένες αναλογίες της κάσας και του χρυσού μπρασελέ που τη συνοδεύει. Λειτουργεί με αυτόματο μηχανισμό που προσφέρει power reserve 70 ωρών (€57.700)

More Stories
Digital διαγωνισμός από τη Folli Follie