Το νέο Turbine Skull της Perrelet

Η μάρκα παρουσιάζει το νέο Turbine Skull με ένα κρανίο πίσω από τη χαρακτηριστική τουρμπίνα στο καντράν

Τα νέα ρολόγια Turbine Skull της Perrelet  διατίθενται σε περιορισμένη έκδοση 99 κομματιών, που αποτυπώνουν την επαναστατική και πολύχρωμη ουσία της Ημέρας των Νεκρών. Κάθε ρολόι φέρει ασημένιο ανάγλυφο κρανίο σε μπλε ή μαύρη εκδοχή, ορατό μέσα από τη τουρμπίνα που ενεργοποιείται από την κίνηση του καρπού.

Το κρανίο είναι ένα θέμα με βαθιές ρίζες στην ιστορία της ωρολογοποιίας, κυρίως στο Memento Mori, που φορούσαν αριστοκράτες και υψηλόβαθμοι κληρικοί, ειδικά στη Γερμανία τον 16ο και τον 17ο αιώνα. Κρεμασμένα σε μια λεπτή αλυσίδα ή φορεμένα ως κολιέ, αυτά τα μικρά μενταγιόν σε σχήμα κρανίου έκρυβαν πίσω τους ένα ρολόι, όπου έδειχνε την ώρα σε ένα μικροσκοπικό καντράν. Όπως υποδηλώνει το λατινικό τους όνομα – “Remember that you must die”, ήταν και μια υπενθύμιση του κύκλου της ζωής, η οποία είναι εύθραυστη και φευγαλέα, και μια πρόσκληση για καλή συμπεριφορά για να επιτευχθεί η ευτυχία.

Τα ρολόγια διαθέτουν κάσα διαμέτρου 44 mm από ατσάλι ή με μαύρο φινίρισμα PVD. Εξοπλίζονται από τον αυτόματο μηχανισμό P-311-MH, ο οποίος φέρει πιστοποιήσεις COSC and Chronofiable® και προσφέρει power reserve 42 ωρών.

Είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Perrelet.

More Stories
BaselWorld 2016: Οι εκτυφλωτικοί λίθοι της Chopard