Το νέο Copernicus από τη Raketa

Στη νέα εκδοχή του, το σοβιετικό moonwatch έχει καντράν που συνδυάζει αβεντουρίνη και αχάτη

Ρολόι με χαρακτηριστικό design, το Copernicus, παίρνει το όνομά του από τον σπουδαίο αστρονόμο του 16ου αιώνα και τιμά τα χρόνια της κατάκτησης του διαστήματος από τους Σοβιετικούς αστροναύτες. Με σταθερή παρουσία στους καταλόγους της ρωσικής ωρολογοποιίας από τη δεκαετία του 1980, φέτος επιστρέφει με ένα νέο, ελκυστικό συνδυασμό υλικών.

Το νέο Raketa Copernicus έχει κάσα διαμέτρου 39,5mm από ατσάλι, η οποία πλαισιώνει ένα καντράν χαρακτηριστικού σχεδιασμού, που αποτελεί μια ποιητική ερμηνεία του ηλιακού μας συστήματος. Είναι ντυμένο με τεχνητό αβεντουρίνη, που παραπέμπει στον έναστρο ουρανό και φέρει έναν έκκεντρο δίσκο από λευκό αχάτη που συμβολίζει τον Ήλιο.

Οι δείκτες για την ώρα και τα λεπτά περιστρέφονται στον κεντρικό άξονα. Στην πραγματικότητα είναι δύο δακτύλιοι, από τους οποίους ο μικρότερος (ο ωροδείκτης) αναπαριστά τον πλανήτη Δία και ο μεγαλύτερος (ο λεπτοδείκτης) τη Γη. Αυτοί οι δύο πλανήτες επιλέχθηκαν επειδή η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε ένα έτος και ο Δίας σε 12 έτη, παρουσιάζοντας την ίδια αναλογία ταχύτητας με τους δείκτες του ρολογιού.

Το νέο Copernicus λειτουργεί με τον αυτόματο Caliber 2615, ο οποίος παράγεται in-house, στο εργοστάσιο της Raketa στην Αγία Πετρούπολη, και προσφέρει power reserve 40 ωρών. Διακοσμημένος με λιτά μοτίβα, είναι ορατός από το ανοιχτό με κρύσταλλο ζαφειριού πίσω μέρος της κάσας. To ρολόι φοράει μαύρο δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ από ατσάλι σε στυλ Milanese, που τονίζει τον κομψό σχεδιασμό του.

Είναι unisex και διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της Raketa.

More Stories
H εμβληματική complication του IWC Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar