Η Chronoswiss είναι γνωστή για δύο πράγματα: τα ρολόγια τύπου regulator -ένα είδος που αναβίωσε ο Gerd-Rüdiger Lang μεταφέροντάς το στον καρπό- και τα ρολόγια skeleton.
Τέλειο δείγμα της απαιτητικής τέχνης του skeletonizing είναι το Opus, που παρουσιάστηκε το 1995 ως ο πρώτος skeleton αυτόματος χρονογράφος στον κόσμο. Φέτος, από τα εργαστήρια της Λουκέρνης πλέον (όπου μετακόμισε η μάρκα μετά τη συνταξιοδότηση του οραματιστή Lang) έρχεται η νέα εκδοχή του Opus, με εκσυγχρονισμένες διαστάσεις κι έναν εντυπωσιακό συνδυασμό χρωμάτων. Μπλε, κόκκινο και λευκό είναι, όπως αναφέρει η Chronoswiss, τα τρία πιο συνηθισμένα χρώματα στην πινακοθήκη των εθνικών σημαιών. Στο καντράν του νέου Opus, προσδίδουν φρεσκάδα και ζωντάνια και, κυρίως, οδηγούν το μάτι στην πληροφορία που αναζητεί. Οι δακτύλιοι για τις κλίμακες του χρονογράφου είναι λευκοί (30 λεπτά και 12 ώρες στο 12 και το 6 αντίστοιχα), ενώ οι αντίστοιχοι δείκτες είναι κόκκινοι.
Σε μπλε δακτυλίους, στο 9 και στο 3, έχουν τοποθετηθεί οι κλίμακες για τα μικρά δευτερόλεπτα και την ημερομηνία, ενώ στο σύνολο προσθέτουν την κατάλληλη σκίαση οι μαυρισμένες γέφυρες του μηχανισμού. Αποτελούμενη από 23 μέρη, η ατσάλινη κάσα έχει διάμετρο 41mm και πάχος 14,8mm. Φέρει αντιανακλαστικό κρύσταλλο ζαφειριού μπροστά και απλό πίσω, πτυχωτά πλαϊνά και τη χαρακτηριστική oversized κορώνα σε σχήμα κρεμμυδιού.
Τα μπράτσα είναι ελαφρώς κοντύτερα, έτσι ώστε να αγκαλιάζουν με περισσότερη άνεση τον καρπό, ενώ φέρουν ορατές βίδες οι οποίες κρατούν στη θέση του το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Ο μηχανισμός που χτυπά στα ενδότερα είναι ο αυτόματος Caliber C.741S, βασισμένος στον δοκιμασμένο ETA Valjoux 7750, ο οποίος έχει τροποποιηθεί κατά τα πρότυπα Chronoswiss. Εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 25 λίθους και προσφέρει power reserve 46 ωρών, ενώ διαθέτει skeleton ρότορα με επίστρωση CVD σε μπλε χρώμα, ορατό από το open back. Το ρολόι είναι αδιάβροχο ως τα 100μ.
Περισσότερες πληροφορίες για την Chronoswiss εδώ.