Ένα πλανητικό πλέγμα στο νέο Highlife Automatic Skeleton της Frederique Constant

Η Frederique Constant λάνσαρε τα πρώτα μοντέλα Highlife πριν από 25 χρόνια, ενώ πέρυσι ανανέωσε τη συλλογή με ρολόγια σε σύγχρονο σπορ ύφος, χαρακτηριστικά των οποίων είναι το μοτίβο της υδρογείου στο καντράν και το ενσωματωμένο εναλλάξιμο μπρασελέ.

Περιλαμβάνοντας προτάσεις σε στυλ Heartbeat, 3-hands με πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC, ακόμη και διηνεκές ημερολόγιο, η σειρά Highlife εμπλουτίζεται φέτος μ’ ένα ρολόι skeleton, η εκτέλεση του οποίου αποτέλεσε μεγάλη τεχνική πρόκληση. Στο κέντρο του καντράν βρίσκεται πάντα η υδρόγειος. Βάση για τη δημιουργία της είναι αυτή τη φορά η πλατίνα του μηχανισμού, με περίτεχνα ανοίγματα, σύμφωνα μ’ ένα μοτίβο που αποφεύγει τις γωνίες, αναζητώντας να μιμηθεί τις καμπύλες και την αρμονία του πλανήτη μας.

Πίσω από αυτό το μεταλλικό πλέγμα, ο χρήστης μπορεί να διακρίνει τον τροχό του τυμπάνου στο 12 και, στο 5:30, το βαρέλι με το απογυμνωμένο του ελατήριο. Το νέο Highlife Automatic Skeleton διατίθεται σε δύο «εκτός συλλογής» εκδοχές, έκαστη σε limited edition 888 κομματιών.

Με τη διάμετρο στα 41mm, η πρώτη έχει κάσα από ατσάλι με μπλε καντράν, ενώ η δεύτερη συνδυάζει κάσα από ατσάλι με επικάλυψη PVD σε ανθρακί χρώμα με καντράν στην ίδια απόχρωση.

Αμφότερες φορούν ασορτί μεταλλικό μπρασελέ, το οποίο εναλλάσσεται με το λουράκι από rubber (μπλε ή μαύρο αντίστοιχα) που τις συνοδεύει. Ο μηχανισμός που χτυπά στα ενδότερα είναι ο αυτόματος Caliber FC-310 (βασισμένος στον Sellita SW 200-1), ο οποίος εκτελεί 28.800 ταλαντώσεις/ώρα, φέρει 26 λίθους και προσφέρει power reserve 38 ωρών. Τα ρολόγια είναι αδιάβροχα ως τα 50μ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Frederique Constant εδώ.

Αντιπρόσωπος: Alex. G. Andreadis

 

More Stories
Richard Mille RM 35-02 Rafael Nadal Quartz-TPT Watch