To εξαιρετικά περιορισμένο Girard-Perregaux Laureato Ti 230

Τα  δύο αυτά ρολόγια δημιουργήθηκαν χάρη σε μια ευτυχή σύμπτωση: την ίδρυση της Girard-Perregaux το 1791, και την ανακάλυψη του τιτανίου, την ίδια χρονιά, από τον Βρετανό κληρικό και ορυκτολόγο William Gregor.

Δυο παλιές ιστορίες σε δύο σύγχρονα μοντέλα: το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας του maison, που γράφτηκε πριν από 230 χρόνια στη Γενεύη, όπου ο Jean-François Bautte έθεσε τα θεμέλια του πιο «ολοκληρωμένου» εργοστασίου της εποχής, το οποίο απασχολούσε 300 υπαλλήλους και ένωνε για πρώτη φορά υπό την ίδια στέγη όλα τα επαγγέλματα της ωρολογοποιίας. Και η ανακάλυψη ενός άγνωστου μετάλλου, κρυμμένου μέσα σε μια μαύρη άμμο στην Κορνουάλη, το οποίο πήρε το όνομά του από τους Τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας και χρησιμοποιείται σήμερα όχι μόνο στην ωρολογοποιία, αλλά και στην αεροδιαστημική, την ιατρική και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Διαμέτρου 44mm, οι κάσες των δύο νέων Laureato είναι κατασκευασμένες τιτάνιο βαθμού 5, ένα κράμα (90% τιτάνιο, 6% αλουμίνιο, 4% βανάδιο) το οποίο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση, ελαφρύ και υποαλλεργικό. Επιπλέον, μπορεί να γυαλιστεί, επιτρέποντας στους τεχνίτες της manufacture να δημιουργήσουν μια κάσα με όμορφα κοντράστ ανάμεσα στις αμμοβολισμένες επιφάνειες και τις γυαλισμένες όψεις. Στοιχεία που επίσης αξίζει να προσέξετε είναι η κορώνα, που για πρώτη φορά περιβάλλεται με δακτύλιο από rubber και το ασορτί ενσωματωμένο λουράκι από «Rubber Alloy», το οποίο περιέχει τιτάνιο και κάνει με αυτά τα ρολόγια το ντεμπούτο του. Όσο για τον μηχανισμό που τα εξοπλίζει, αυτός είναι ο αυτόματος Caliber GP03300-1060, ο οποίος προσφέρει power reserve 46 ωρών.

Περισσότερες πληροφορίες για την Girard-Perregaux εδώ

Αντιπρόσωπος: PATSEAS

More Stories
Διαφανές ρολόι από την Tokyoflash