Γνωρίστε καλύτερα τις έξι υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερου ρολογιού Ladies’ στα φετινά GPHG 2024

90 ρολόγια, 15 κατηγορίες και 20 βραβεία. Αυτό είναι το φετινό GPHG σε νούμερα. Σας παρουσιάζουμε τις υποψηφιότητες για το βραβείο Ladies’.

Arnold & Son: Perpetual Moon 38 Night Tide

Ένα λαμπερό ρολόι με κάσα διαμέτρου 38mm από λευκό χρυσό. Το θέμα που κυριαρχεί στο καντράν είναι η σελήνη και η θάλασσα, και ζωντανεύει με την περίτεχνη χρήση ρουθήνιου, mother of pearl και διαμαντιών.

Το ρολόι εξοπλίζεται από κουρδιστό στο χέρι μηχανισμό, ο οποίος υποστηρίζει λειτουργίες ώρας, λεπτών και φάσης της σελήνης, η οποία διαβάζεται με τη βοήθεια ένος μεγάλου ανοίγματος στο πάνω μέρος του καντράν και ενός περιστρεφόμενου δίσκου. Η παράσταση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τεράστια κύματα και πλαισιώνεται από διαμάντια κοπής brilliant στη στεφάνη, τα lugs και την κορώνα. Συνδυάζεται με γαλάζιο δερμάτινο λουράκι.

Chopard: Alpine Eagle 33

Εμπνευσμένη από το ίστορικό St. Moritz, ένα από τα πρώτα σπορ ρολόγια Chopard, η συλλογή Alpine Eagle υποδέχτηκε φέτος ένα νέο μοντέλο, με κάσα διαμέτρου 33 mm κατασκευασμένη από ηθικό κίτρινο χρυσό 18Κ. Το καντράν του είναι ανάγλυφο σε απόχρωση “Maritime Blue”,  εμπνευσμένη από την παλέτα των φυσικών χρωμάτων που συνθέτουν την ομορφιά του αλπικού τοπίου, και που θυμίζει τα γαλάζια νερά της Μεσογείου που συνορεύουν με τις νότιες πλαγιές των Άλπεων.

Πιστό στην αισθητική του, έρχεταο στρογυυλή κάσα με στυλιζαρισμένα πλαϊνά και στεφάνη ντυμένη με διαμάντια κοπής brilliant, ασορτί με αυτά στις ενδείξεις. Τροφοδοτείται από αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος προσφέρει power reserve 42 ωρών και φέρει πιστοποίηση χρονμέτορου από το COSC.  Συνδυάζεται με άνετο στον καρπό χρυσό μπρασελέ.

Fabergé: Colours of Love Rose Gold Rainbow Gemstone Watch

Εμπνευσμένη από το εμβληματικό σύμβολο – συνώνυμο του maison – το αυγό, η Fabergé μας συστήνει τη νέα προσθήκη στη συλλογή Colours of Love. Το ρολόι ακολουθεί σχηματικά τη σιλουέτα του αυγού, με κάσα σε ωοειδές σχήμα, κατασκευασμένη από ροζ χρυσό 18Κ με διαστάσεις 29.5 x 36.5 mm, και στεφάνη σεταρισμένη με έγχρωμους λίθους σε ντεγκραντέ rainbow.

To καντράν είναι διακοσμημένο σύμφωνα με την τεχνική guilloché, η οποία δημιουργεί ένα περλέ οπτικό εφέ όταν πέφτει πάνω της το φως. Οι ενδείξεις είναι σεταρισμένες με διαμάντια. Το ρολόι τροφοδοτεί αυτόματος μηχανισμός, ο οποίος προσφέρει power reserve 46 ωρών και υποστηρίζει λειτουργίες ώρας, λεπτών και ημερομηνίας. Διατίθεται με δερμάτινο λουράκι, που αλλάζει εύκολα από τον χρήστη.

Hermès: Hermès Cut

Η Hermès μας μαθαίνει τη διαφορά ανάμεσα στοκ κύκλο και το στρογγυλό σχήμα με την πρωτοεμφανιζόμενη συλλογή Cut, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο φετινό Watches & Wonders και μας κέρδισε με την κομψή απλότητά της. Το υποψήφιο μοντέλο φέρει γεωμετρική κάσα διαμέτρου 36 mm από ατσάλι και ασορτί μπρασελέ, ενώ έχει την κορώνα τοποθετημένη στο 1:30. Στο καντράν από οπαλίνα τις εντυπώσεις κερδίζει η νέα γραμματοσειρά στις απλίκες που συνθέτουν την κλίμακα των ωρών – πιστή και αυτή στο σχεδιαστικό ύφος του οίκου.

Στο καντράν από οπαλίνα τις εντυπώσεις κερδίζει η νέα γραμματοσειρά στις απλίκες που συνθέτουν την κλίμακα των ωρών – πιστή και αυτή στο σχεδιαστικό ύφος του οίκου – με πινελιές από το χαρακτηριστικό πορτοκαλί της Hermès. Το μοντέλο τροφοδοτείται από τον ορατό από το back αυτόματο μηχανισμό H1912 , ο οποίος προφέρει power reserve 50 ωρών, και είναι αδιάβροχο ως τα 100μ.

Parmigiani Fleurier: Tonda PF Automatic 36mm Diamonds Set

Ένα κομψό και πολυτελές Tonda προτάθηκε για το βραβείο από την Parmigiani Fleurier. Το μπρασελέ και η κάσα του Tonda PF Automatic 36mm είναι κατασκευασμένα από ροζ χρυσό 18Κ, με διάμετρο 36mm και καντράν διακοσμημένο στο χέρι σύμφωνα με την τεχνική Grain d’Orge. Οι ενδείξεις, η στεφάνη, η κορώνα και τμήματα του μπρασελέ είναι διακοσμημένα με διαμάντια.

Το μοντέλο τροφοδοτεί αυτόματος μηχανισμός, ο οποίος προσφέρει power reserve 60 ωρών και υποστηρίζει λειτουργία ώρας και λεπτών.

Van Cleef & Arpels: Lady Jour Nuit

Μια ακόμη δημιουργία που γνωρίσαμε στο φετινό Watches & Wonders, το Lady Jour Nuit της Van Cleef & Arpels πέφτει στο στίβο χωρίς το αδερφάκι του. Ένας δίσκος ο οποίος εκτελεί μία, σχεδόν ανεπαίσθητη περιστροφή ανά 24 ώρες, μεταμορφώνει διαρκώς τα καντράν τους, φέρνοντας διαδοχικά την ημέρα και τη νύχτα. Η βάση του είναι, φυσικά, ο ουρανός, που αναπαρίσταται με αβεντουρίνη σε βαθύ μπλε χρώμα.

Η σελήνη και τα αστέρια που την περιβάλλουν είναι υπογραμμισμένα με λευκά διαμάντια. Ο ήλιος, από την άλλη, είναι από κίτρινο χρυσό με ακτινωτή διακόσμηση guilloché. Το κομμάτι που κρύβει τον κινούμενο δίσκο είναι κατασκευασμένο από μπλε mother of pearl. Λειτουργεί με αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος προσφέρει power reserve 36 ωρώνη και συνδυάζεται με δερμάτινο λουράκι μπλε χρώματος.

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες εδώ.

More Stories
Breitling Galactic 44