Γνωρίστε καλύτερα τις έξι υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερου ρολογιού Ladies’ Complication στα φετινά GPHG 2024

90 ρολόγια, 15 κατηγορίες και 20 βραβεία. Αυτό είναι το φετινό GPHG σε νούμερα. Σας παρουσιάζουμε τις υποψηφιότητες για το βραβείο Ladies’ Complication.

ANDERSEN Genève: Sakura ANDERSEN Genève X BCHH

Το Celestial Voyager Sakura είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ANDERSEN Genève και της Benjamin Chee Haute Horlogerie (BCHH), περιορισμένο σε μόλις 20 κομμάτια. Το ρολόι γιορτάζει την ιαπωνική εποχή της ανθοφορίας των κερασιών με περίτεχνο σχέδιο σε σμάλτο cloisonné, σε συνδυασμό με διακοσμητικά στοιχεία από mother of pearl. Η κάσα διαμέτρου 37,8 mm είναι κατασκευασμένη από, η απόχρωση του οποίου ταιριάζει απόλυτα με το μπορντό δερμάτινο λουράκι.

 

Εξοπλίζεται από αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος προσφέρει power reserve 40 ωρών και υποστηρίζει λειτουργία worldtime.

 

 

 

 

Chaumet Swing

Το Tourbillon Swing από τη συλλογή Chaumet en Scène είναι ένα μοναδικό ρολόι με κάσα διαμέτρου 40 mm, κατασκευασμένο από λευκό χρυσό. Κάσα και καντράν έχουν διακοσμηθεί με διαμάντια και γωμετρικά μοτίβα από όνυχα, ενώ η στεφάνη φέρει διαμάντια κοπής baguette και πολύχρωμα ζαφείρια.

Ο μηχανισμός του είναι κουρδιστός στο χέρι και προσφέρει power reserve 100 ωρών, ενώ υποστηρίζει λειτουργίες ώρας λεπτών και tourbillon. Μπορείτε να το αποκτήσετε έναντι CHF 343.000.

 

Fabergé Compliquée Butterfly Blooms Sincere Platinum Jubilee Edition

Η Fabergé και η Sincere Fine Watches συνεργάζονται για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Sincere Fine Watches, δημιουργώντας μια περιορισμένη σειρά 10 μοναδικών ρολογιών. Αυτά τα συλλεκτικά κομμάτια ανήκουν στη βραβευμένη σειρά Fabergé Compliquée, με κάθε ρολόι να διαθέτει ένα ξεχωριστό καντράν, καθιστώντας το μοναδικό. Σχεδιασμένα για να τιμήσουν την 70ή επέτειο της Sincere το 2024, τα ρολόγια εμπνέονται από τη χλωρίδα και την πανίδα της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας, γενέτειρα της Sincere.

 

Το βραβευμένο ρολόι διαθέτει κάσα διαμέτρου 30 mm από ροζ χρυσό, διακοσμημένη με διαμάντια και τρισδιάστατο καντράν από mother of pearl με κεντρικό θέμα την πεταλούδα πάνω σε ένα λιβάδι από ορχιδέες. Η παράσταση έχει δημιουργηθεί με έναν συνδυασμό ζωγραφικής μινιατούρας και gem setting με πράσινους τσαβορίτες και διαμάντια. Συνδυάζεται με μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Louis Vuitton Tambour Slim Vivienne Jumping Hours Sakura

Μέρος της συλλογής Tambour, το ρολόι διαθέτει κάσα διαμέτρου 38mm από λευκό χρυσό, διακοσμημένη με διαμάντια και καντράν από ροζ mother of pearl. Το καντράν έχει διακοσμηθεί σύμφωνα με την τεχνική της ζωγραφικής μινιατούρας με θέμα τα άνθη κερασιάς, τα οποία ανθίζουν γύρω από τη Vivienne, τη μασκότ της μάρκας. Ο αυτόματος μηχανισμός jumping hours προσφέρει power reserve 42 ωρών, και έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για τη Vivienne.

H ώρα διαβάζεται σε δύο παράθυρα στο καντράν που δείχνουν μια την ώρα μια το άνθος της κερασιάς.  Ο εξαιρετικά λεπτός δείκτης των λεπτών φαίνεται να επιπλέει πάνω στο καντράν, ενώ το ανοιχτό caseback αποκαλύπτει τον ρότορα από ροζ χρυσό με τα χαρακτηριστικά λουλούδια της Louis Vuitton.

Trilobe The Exquisite Hour Secret – Unique Piece

Το L’Heure Exquise είναι ένας ύμνος στην ποίηση του χρόνου, με ένα μαγευτικό καντράν που απεικονίζει τον έναστρο ουρανό και τις φάσεις της Σελήνης. Με κάσα διαμέτρου 38,5 mm από τιτάνιο, το ρολόι διαθέτει αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος προσφέρει power reserve 48 ωρών. Η μοναδικότητά του έγκειται στον προσαρμοσμένο ουράνιο θόλο που περιστρέφεται για να δείξει την ώρα.

Η φάση της Σελήνης είναι τοποθετημένη στον άξονα των περιστρεφόμενων δίσκων. Κάθε ρολόι είναι εξατομικευμένο, με τον έναστρο ουρανό να αποτυπώνει ένα ιδιαίτερο αστρονομικό γεγονός, δημιουργώντας μια μοναδική σύνδεση μεταξύ του κατόχου και του σύμπαντος.

Van Cleef & Arpels Lady Arpels Brise d’Été

Το ρολόι Lady Arpels Brise d’Été της Van Cleef & Arpels αποτίνει φόρο τιμή στη φύση, γιορτάζοντας την φρεσκάδα ενός καλοκαιρινού πρωινού. Με κάσα διαμέτρου 38 mm από λευκό χρυσό, το ρολόι διαθέτει αυτόματο μηχανισμό ο οποίος προσφέρει power reserve 36 ωρών και δείχνει την ώρα σε retrograde με τη βοήθεια μιας πεταλούδας.

Το καντράν, συνδυάζει διάφορες τεχνικές διακόσμησης με σμάλτο όπως plique-à-jour και vallonné, και απεικονίζει πολύχρωμα λουλούδια και πεταλούδες, που ζωντανεύουν μοναδικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι λεπτομέρειες ημιπολύτιμους λίθους δίνουν βάθος και λάμψη στη παράσταση.

Δείτε όλες τις υποψηφιότητες εδώ.

 

 

More Stories
H Tag Heuer ετοιμάζεται για την αποκάλυψη της νέας McLaren