Patek Philippe: Grandmaster Chime ref. 6300GR-001

Το Grandmaster Chime είναι το πιο πολύπλοκο ρολόι της Patek Philippe.

Ενσωματώνοντας έναν μηχανισμό που περιλαμβάνει 1.366 εξαρτήματα και υποστηρίζει 20 complications σε δύο καντράν, έκανε το ντεμπούτο του το 2014 (Ref. 5175), στα 175α γενέθλια της manufacture, σε limited edition 7 μόλις κομματιών: ένα για το μουσείο της στη Γενεύη και έξι τα οποία διατέθηκαν στους καλύτερους πελάτες της, έναντι του μυθικού ποσού των 2,5 εκατ. ελβετικών φράγκων. Προς μεγάλη έκπληξη των υπόλοιπων ανά τον κόσμο συλλεκτών, το ρολόι έκανε το ντεμπούτο του στην τρέχουσα συλλογή της manufacture το 2016 σε κάσα από λευκό χρυσό με καντράν σε λευκό και μαύρο χρώμα, που αντικαταστάθηκε το 2019 από ένα τρίτο μοντέλο με δύο καντράν σε μπλε οπαλίνα.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο μακριά είναι η λίστα αναμονής για την απόκτησή του. Στο Watches & Wonders 2023, η manufacture έκανε ξανά την έκπληξη, όχι με μία, αλλά με δύο νέες παραλλαγές του Grandmaster Chime: την εικονιζόμενη, που είναι η πρώτη δίχρωμη εκδοχή του, με κάσα από λευκό και ροζ χρυσό, αλλά και το βαρύτιμο Ref. 6300/403G-001, ντυμένο με σμαράγδια και διαμάντια κοπής baguette – συνολικά 409 λίθους που το βάρος τους προσεγγίζει τα 30 καράτια. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το Grandmaster Chime να υπογραμμίσουμε πως, ως σπεσιαλίστας του είδους, η Patek Philippe έχει ενσωματώσει σε αυτό έναν ηχητικό μηχανισμό με τρία γκονγκ και πέντε λειτουργίες: grande και petite sonnerie, minute repeater, alarm (που ηχεί σε προγραμματισμένο χρόνο) και ηχητική σήμανση της ημερομηνίας on demand – σημειώστε πως οι δύο τελευταίες λειτουργίες είναι αποκλειστικές στη manufacture.

Ο κουρδιστός στο χέρι Caliber 300 GS AL 36-750 QIS FUS IRM υποστηρίζει επιπλέον ενδείξεις διηνεκούς ημερολογίου με φάσεις της σελήνης και ψηφιακή ένδειξη για το έτος. Έργο τέχνης είναι και η στρεπτή κάσα, που επιτρέπει στον χρήστη να επιλέγει την όψη  που θα φορέσει κάθε φορά ως «μπροστινή». Υπέροχο είναι το προφίλ της, διακοσμημένο με Clous de Paris, ασορτί με το μοτίβο που κοσμεί το ένα από τα δύο καντράν. Τα τελευταία είναι φινιρισμένα με οπαλίνα σε καφέ χρώμα, ενώ καφέ είναι και το λουράκι από παλαιωμένο δέρμα αλιγάτορα. Το ρολόι συνοδεύεται με μανικετόκουμπα από λευκό χρυσό, διακοσμημένα με Clous de Paris και σταυρό της Μάλτας από ροζ χρυσό.

More Stories
Το one-off tourbillon της TW Steel