TYPE 3.6 W της Ressence

Η βέλγικη μάρκα μας παρουσιάζει το νέο ολόλευκο TYPE 3.6 W 

Το νέο ολόλευκο TYPE 3.6 W της Ressence, είναι τελεία εναρμονισμένο με τον νέο σχεδιασμό του. Η προσαρμοσμένη γραμματοσειρά του, σχεδιασμένη με τεχνική ακρίβεια και η τέλεια στρογγυλή, λεία, χωρίς κανενός είδους γωνίες κάσα του, παρουσιάζουν τη νέα αισθητική της μάρκας που θυμίζει φυσικής όψης λευκό βότσαλο. Εξέλιξη στη σχεδίαση του ρολογιού αποτελεί η βελτιωμένη αρμονία μεταξύ της κάσας και του καντράν, καθώς το πάνω μέρος είναι βυθισμένο σε λάδι, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι οι ενδείξεις είναι χαραγμένες στο κρύσταλλο ζαφειριού, παραπέμποντας σε ψηφιακή οθόνη.

Τα δύο ρολόγια της συλλογής TYPE 3, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2013 κερδίζοντας το βραβείο «Horological Revelation» από τo GPHG, ως τα πρώτα μηχανικά ρολόγια γεμάτα λάδι και το βραβείο “best of best” στο Red Dot Design Award 2024. Η κάσα διαμέτρου 44 mm είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο με επικάλυψη DLC σε λευκό χρώμα.

Το καντράν δείχνει ώρα, λεπτά, ημέρα, ημερομηνία και θερμοκρασία του ελαίου. Φυσικά, οι εγχάρακτες ενδείξεις φέρουν επίστρωση Super-LumiNova για άριστη αναγνωσιμότητα υπό όλες τις οπτικές γωνίες και συνθήκες φωτισμού. Οι ενδείξεις του περιστρέφονται χάρη στο κατοχυρωμένο σύστημα ROCS (Ressence Orbital Convex System).  Τα εξαρτήματα του ROCS «επιπλέουν» στο λάδι, ακολουθώντας την αρχή του Αρχιμήδη, η οποία μειώνει περαιτέρω την τριβή και επιτρέπει μειωμένη ανάγκη σε ενέργεια για την κίνηση του καντράν.

Το νέο TYPE 3.6 W της Ressence, εξοπλίζει ο κουρδιστός στο χέρι μηχανισμός  ROCS 3.6, ο οποίος προσφέρει power reserve 36 ωρών. Συνδυάζεται με ασημί λουράκι.

Είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Ressence.

More Stories
Η ημερομηνία της Geneva Time Exhibition 2014